ROMÁNIAI MAGYAR
DEMOKRATA SZÖVETSÉG
HÁROMSZÉKI TERÜLETI SZERVEZET

A háromszéki gazdák is az RMDSZ-t támogatják

2012-11-09

Tamás Sándor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség háromszéki elnöke és Ötvös Mózes, a Kovászna Megyei Szarvasmarhatartók Egyesületének elnöke a két szervezet közötti együttműködés folytatásáról egyeztek meg pénteken. A találkozón megállapodtak, hogy az elmúlt évek sikeres együttműködését tartva szem előtt, a gazdákat tömörítő egyesület továbbra is az RMDSZ mellett áll ki és támogatja az idei parlamenti választások alkalmával.

 

A háromszéki gazdák és a Magyar Demokrata Szövetség tisztségviselői, Olosz Gergely szenátor és Fejér László képviselőjelöltek együtt vettek részt szerdán a Bukarestben lezajlott országos szintű tiltakozáson is, amelyet a kormány érdektelensége miatt szerveztek.

Az elmúlt évek alatt folytatott agrárkonzultációk, amelyeket legutóbb Nagybaconban, Torján, Zágonban, Gidófalván és Rétyen közösen szerveztek meg, a kovásznai sikeres szarvasmarha szemle, a megyei önkormányzat kezdeményezésére AgroSIC néven létrehozott egyesület, amely során segítséget nyújtanak a tagoknak a pályázáshoz, mind azt bizonyítják, hogy az RMDSZ és a megyei gazdák között folyamatos, hatékony a kommunikáció és az együttműködés.

A pénteki találkozó alkalmával vázolták a jövő évi programokat is. Megállapodtak, hogy fontos az RMDSZ jó szereplése a parlamenti választásokon, és ezt követően a kormányzatban való jelenléte is. E mellett pedig az erdélyi magyarságnak kell a szaktárcánál is államtitkárt állítania, lehetőleg székelyföldit.

Mindezek tükrében a Kovászna Megyei Szarvasmarhatartók Egyesülete úgy látja, hogy az RMDSZ az az érdekképviselet, amelynek megvan a lehetősége, hogy a háromszéki gazdákat érintő kérdéseket hatékonyan képviselje.plakat plakat plakat plakat