ROMÁNIAI MAGYAR
DEMOKRATA SZÖVETSÉG
HÁROMSZÉKI TERÜLETI SZERVEZET

A Nagyborosnyó községi nők is szerveződnek

2014-06-17

Az elmúlt időszakban egyre több tagszervezet alakult meg az RMDSZ Háromszéki Nőszervezet keretén belül. Legutóbb Nagyborosnyón gyűltek össze a szebbik nem képviselői, hogy a továbbiakban szervezett formában tegyenek a közért.

DSC_0292

Az RMDSZ Nagyborosnyó Község Nőszervezetének alakuló ülésén nemcsak a községközpontból, hanem a községet alkotó településekről is érkeztek érdeklődők. A jelenlevők Osváth Emesének szavaztak bizalmat az elnöki tisztségbe, alelnököknek pedig Nagyborosnyóról Szilágyi Dorottyát, Feldobolyból Csoma Zsuzsát, Lécfalváról Botos Katalint választották, továbbá Várhegyről Nagy Évát, Kisborosnyóról pedig Csiki Erzsébetet.

 

Az eseményt Lőrincz Kálmán alpolgármester, Grüman Róbert a területi RMDSZ ügyvezetője és Kerestély Csaba, széki ügyvezető elnöke is megtisztelték jelenlétükkel, akik támogatásukról biztosították az újonnan alakult szervezet tagjait.

 

Ájgel Ágnes, az RMDSZ Háromszéki Nőszervezet elnöke pozitívan értékelte a Kovászna megyei nők hozzáállását a szervezethez: „Örömmel tölt el, hogy ilyen nagy az érdeklődés a nőszervezet iránt, különösen Orbaiszéken és Kézdiszéken, ahol az elmúlt időszakban egymás után hívtak fel a nők a különböző településekről, hogy ők is szívesen csatlakoznának a csapathoz. Mindez azt bizonyítja, hogy a térségben sok olyan tenni akaró hölgy él, akiknek rengeteg ötletük van és lelkesen dolgoznának közösségükért, csupán annyira van szükség, hogy szervezett formában, néha összegyűljenek, megosszák egymással gondolataikat, elképzeléseiket.”                 

 

A közös beszélgetés során rengeteg jó ötlet született: az elhangzottak alapján a községben igény van közösségi események megrendezésére, az ott élők megszólítására, de szívesen tennének a településeik szépítéséért, virágágyások és zöldövezet kialakításával, csoportosan részt vállalnának a különböző rendezvénye megszervezésében és felkarolnák a helyi hagyományok ápolását is.plakat plakat plakat plakat