ROMÁNIAI MAGYAR
DEMOKRATA SZÖVETSÉG
HÁROMSZÉKI TERÜLETI SZERVEZET

Az EBESZ Kisebbségi Főbiztosának hivatalában a Mikó-ügy

2012-10-18

A héten tartják Macedónia fővárosában az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) idei egyik legfontosabb konferenciáját. A Kisebbségvédelem a Balkán térségben: trendek, kihívások, kilátások című rendezvényen Markó Attila kisebbségügyi államtitkárként vesz részt.

Miko_HenningJanos

 

A konferencián több EBESZ tisztségviselővel találkozik majd az államtitkár, köztük az Knut Vollebaek Kisebbségi Főbiztos Hivatalának vezetőivel, valamint a skopjei EBESZ-nagykövettel.

Az EBESZ keretén belül működő Demokratikus Intézmények és Emberi Jogok Hivatala az egyik legerősebb európai kisebbségvédelmi intézmény, az általuk kidolgozott oktatási vagy önrendelkezési ajánláscsomagokat én magam rendkívül fontosnak tartom. A konferencia alkalmával a külön találkozókat kifejezetten azért kértem, hogy tájékoztassam az EBESZ Kisebbségi Főbiztosát a Székely Mikó Kollégium épülete körül kialakult helyzetről, és átnyújtsam azt a levelet, amelyet Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke címzett neki az ügy kapcsán” – tájékoztatott Markó Attila.plakat plakat plakat plakat