ROMÁNIAI MAGYAR
DEMOKRATA SZÖVETSÉG
HÁROMSZÉKI TERÜLETI SZERVEZET

Az egységre törekednek Baróton

2015-04-14

Több mint 120 személy jelenlétében zajlott az RMDSZ Barót városi szervezetének tisztújító közgyűlése április 14-én, kedden, a baróti művelődési házban. A jelenlevők elnöknek Lázár-Kiss Barna Andrást választották, akinek munkáját Pál Szilágyi Zoltán ügyvezető elnök és a 26 tagú választmány segíti, amelyben helyet kapnak a város, az ahhoz tartozó falvak, az ifjúság és a hamarosan megalakuló nőszervezet képviselői is.

foto_KocsisBJanos-Baroti_tisztujitas-0511

Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke, Tamás Sándor elmondta egy szervezet életében a tisztújítás azt jelenti, hogy valamire készülnek, nemcsak a választásokra, amelyekből van bőven, hanem az elkezdett munka folytatására, megtervezésére. „Közel 12 év után sikerült Baróton RMDSZ-es polgármestert választani, azóta látszik a nyugodtabb munka, a közös tervezés és építkezés eredménye” fogalmazott az elnök. Hozzátette: a választás útján kapott tisztségekkel rengeteg munka jár, amelyeket alázattal és odaadással kell végezni úgy, hogy annak értelme, haszna és gyümölcse legyen.

 

Nagy József leköszönő elnök felszólalásában az RMDSZ Erdővidéki Szervezetének újjászerveződésének, szerepvállalásának kezdeti nehézségeit részletezte, de kiemelte a szövetség és az Erdővidéki Ifjúsági Szervezet közös munkáját is. „Azért dolgozunk, hogy közösen élhetőbb jövőt teremtsünk itthon.”tette hozzá.

 

Lázár-Kiss Barna András beszámolójában elmondta: „Jó irányba haladunk, konkrét lépéseket tettünk,amelyeket az elmúlt három év is bizonyít. Eddig és ezután is mindent megteszek azért, hogy a magyar politikai pártok között együttműködés, béke legyen. A baróti RMDSZ új választmányában helyet kapnak a fiatalok és a nők is. Kiemelt célunk, hogy a jövő évi helyhatósági választásokon kétharmados többséget szerezzünk, amely biztosítani tudja a város további fejlődését.” 

 

A gyűlésen jelen volt Grüman Róbert, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének ügyvezető elnöke, a tisztújítási folyamat koordinátora, valamint Váncza Tibor, az RMDSZ Erdővidéki Szervezetének elnöke, aki a szervezeten belüli munka fontosságára hívta fel a küldöttek figyelmét.plakat plakat plakat plakat