ROMÁNIAI MAGYAR
DEMOKRATA SZÖVETSÉG
HÁROMSZÉKI TERÜLETI SZERVEZET

Ezüstfenyő-díjban részesült Bakk Vitális Mária Kinga

2021-09-03

Segíteni és közösséget kovácsolni – ez jellemzi a kézdivásárhelyi Bakk Vitális Mária Kinga életét és munkásságát, melyért elismerésképpen az RMDSZ ünnepélyes keretek között Ezüstfenyő-díjban részesítette Kolozsváron, szeptember 3-án.

foto_Kocsis-B_Janos- Ezustfenyo_2021_09_03-3836

 

Háromszék idei kitüntetettje a céhes városi Zarah Moden Kft. és New Fashion Rt. vezérigazgatójaként, valamint a Pro Sanitate Alapítvány kuratóriumának elnökeként több évtizede tevékenységével, szociális felelősségvállalásával példaértékűen dolgozik közösségéért. Hitvallása szerint mindennek titka, felismerni egymásban a közös lelki és szellemi vonásokat, felébreszteni az emberekben a segítségnyújtásra való igényt, követendő példát mutatni és megérezni, hol, mikor és mire van a legnagyobb szükség. „Szüleim becsületességre, a munkában való hitre, kitartásra és az emberek iránti együttérzésre neveltek. Az ők szellemiségével és tanításaival haladok az életben, azt teszem, amit tennem kell, és boldoggá tesz az a tudat, hogy ezen az úton nem vagyok egyedül”— vallja Bakk Vitális Mária Kinga, akinek nevéhez számtalan karitatív és közösségépítő program fűződik.


„Felsorolni is nehéz lenne mindazt, az összetartozás érzését segítő programot, amelyet Bakk Vitális Mária Kinga munkatársaival lankadatlanul megszervez vagy támogat a helyi egyesületek, alapítványok, karitatív klubok, állatvédő egyesületek, egyházak, cserkészek, pedagógusok, valamint nyugdíjas klubok bevonásával. Hangsúlyt fektet többek között a tehetséges fiatalok fejlesztésére, továbbtanulási lehetőségeik megteremtésére, a rászoruló családok és gyerekek támogatására, a hátrányos helyzetűek felzárkóztatására, és az idősek felkarolására is” – emelte ki Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke. Hozzátette: „Igazi közösségi ember, aki értéket teremt szülőföldjén, munkájával és magatartásával példát mutat.”


Bakk Vitális Mária Kinga ötletgazdája a Kézdivásárhelyen évente megszervezett Karácsonyi Gyerekvárosnak és a gyári alkalmazottjaiknak szóló „nagy családi ünnepnek,” a Fashion Napoknak. Fő támogatója többek között az ötven év felettiek tudásszomját oltó Ezüst Akadémiának, a civil szervezetek által megvalósuló programok kivitelezését segítő Civil Licitnek, valamint állandó partnere az RMDSZ Nőszervezet programjainak.


Az RMDSZ Kézdivásárhelyi Nőszervezete 2016-ban Közösségépítő Nő díjat nyújtott át Bakk Vitális Mária Kingának, mely egyfajta elismerés azon kiemelkedő személyek számára, akik hisznek a közösség erejében, együttműködésre sarkallnak, támaszt és segítséget nyújtanak, valamint példaértékű szerepet vállalnak a társadalom fejlődésében.plakat plakat plakat plakat