ROMÁNIAI MAGYAR
DEMOKRATA SZÖVETSÉG
HÁROMSZÉKI TERÜLETI SZERVEZET

FELHÍVÁS - Helyhatósági választások

2020-02-06

Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének megyei Állandó Tanácsának döntése értelmében, az alábbi dokumentáció leadásával lehet jelentkezni községi és városi polgármester, illetve tanácsos, valamint megyei tanácselnök és megyei tanácsos tisztségre.

                                                          logo.[1]  

  

Kötelező dokumentumok:


• önéletrajzi adatlap (1. sz. melléklet)
• nyilatkozat, hogy nem működött együtt a titkosszolgálattal (2. sz. melléklet)
• nyilatkozat, hogy nem indult az RMDSZ ellen jelöltként semmilyen választáson, más párt színeiben vagy függetlenként az elmúlt 4 évben és melyben vállalja, hogy függetlenül a jelölési eljárás eredményétől, nem indul sem más párt színeiben, sem függetlenként a 2020-as választásokon, és nem fog RMDSZ-ellenes tevékenységet kifejteni. (3. sz. melléklet)
• személyi igazolvány másolata
• polgármester valamint megyei tanácselnök tisztségre való pályázás esetén szükséges az adott közigazgatási egységben élő magyar lakosság 3%-ával egyező számú, helyi állandó lakhellyel és szavazati joggal rendelkező személy támogató aláírása
• RMDSZ tagkönyv másolat / szükség esetén RMDSZ belépési nyilatkozat
• a jelölt írásos nyilatkozatát, melyben vállalja az RMDSZ programját és azt, hogy önkormányzati tisztségbe jutása esetén eleget tesz a szabályzatban előírt tagdíj kötelességeknek (4. sz. melléklet és 5. sz. melléklet)
• az adott település (város, község) vagy megye fejlesztésével kapcsolatos egyéni elképzeléseit a következő négyéves időszakra.
• bizonylatot amely igazolja, hogy előző mandátum alatt eleget tett a szervezettel szembeni pénzügyi kötelezettségeinek. A bizonylatot az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezete állítja ki.

 

 

A szükséges dokumentumok a következők: 

 

1 sz melleklet oneletrajzi adatlap;

2 sz melleklet politikai nyilatkozat;

3 sz melleklet elovalasztasi nyilatkozat;

3 szazalekos lista onkormanyzatokra lebontva;

4 sz melleklet jelolesi nyilatkozat;

5 sz melleklet polg-alpolg tagdijra vonatkozo keres;

5 sz melleklet tanacsos tagdijra vonatkozo keres;

alairasgyujto_iv_megyei_tanacselnok;

alairasgyujto_iv_polgarmesterjelolt;

- a jelölt egyéni fejlesztési elképzelései a következő négyéves időszakra.

 

A fenti dokumentációt 2020. február 20-ig, 12 óráig lehet leadni az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének sepsiszentgyörgyi irodájában (Sepsiszentgyörgy, Martinovics Ignác utca, 2. szám, program: hétfő-csütörtök 08.00-16.00, péntek 08.00-14.00 között). További információkért hívja a 0743/666-573-as telefonszámot.

 

TAMÁS Sándor,
az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke

 plakat plakat plakat plakat