ROMÁNIAI MAGYAR
DEMOKRATA SZÖVETSÉG
HÁROMSZÉKI TERÜLETI SZERVEZET

Gyakornoki program fiataloknak

2013-04-04

„Nagyobb lehetőséget akarunk a fiatalok számára teremteni arra, hogy az önkormányzatok munkáját megismerjék, ezért gyakornoki programot indítunk” – jelentette be Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

hir_2336

Önkéntesek jelentkezését várják a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal, a megyei önkormányzat, valamint a Romániai Magyar Demokrata Szövetség megyeszéki irodájánál is. Az önkormányzatok esetében a gyakornokok a polgármesteri, illetve az elnöki kabinet keretében végezhetnek különböző típusú szervezői munkákat, miközben az intézmény működése mellett betekintést nyerhetnek számos közéleti kérdésbe is.

Antal Árpád polgármester kifejtette: „A fiatalok jelenléte a helyi és a megyei tanácsnál, vagy az RMDSZ-nél fontos. Meg akarjuk ismertetni őket a közösségi célkitűzéseinkkel, azt várjuk a programtól, hogy bekapcsolódjon minél több fiatal a helyi ügyekbe, hiszen ez által a szakmai fejlődésükben is támogatjuk őket.”

Mivel a program a fiatalokat célozza, kézenfekvő volt, hogy azt a legnagyobb közösségi portálon is elérhetővé váljék. Az érdeklődők a https://www.facebook.com/Rmdsz3szekGyakornokiProgram?ref=hl cím alatt olvashatnak bővebben a felhívásról. A jelentkezők számára meghatározott korhatár 18-26 év, a motivációs leveleket pedig április 30-ig várják.plakat plakat plakat plakat