ROMÁNIAI MAGYAR
DEMOKRATA SZÖVETSÉG
HÁROMSZÉKI TERÜLETI SZERVEZET

Háromszéken a Nem luxustáska

2019-03-21

Az RMDSZ Háromszéki Nőszervezete is csatlakozik a Nem luxustáska elnevezésű adománygyűjtéshez. A kampány célja, hogy táskába elhelyezett, alapvető tisztálkodási és szépségápolási csomagokat juttassanak el azon rászoruló és bántalmazott nőknek, akik a Kovászna megyei anyás központok valamelyikében találtak menedéket.

gyujtes

 

Ájgel Ágnes, az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének elnöke a program kapcsán elmondta, azon nők, akik arra kényszerülnek, hogy otthonukból elmeneküljenek, akár az éjszaka közepén, pénz, ruházat vagy a személyes dolgaik összecsomagolása nélkül, segítségre szorulnak. Az az anyagi támogatás pedig, amit esetleg ezután innen-onnan kapnak jó esetben az élelmiszer megvásárlására elegendő a gyerekeik és saját maguk részére. A Nem luxustáska adománygyűjtés pedig ezekért a nőkért van, ily módon is figyelve rájuk.


„Kovászna megyében három olyan központ működik, amely befogadja a bántalmazott vagy egyedülálló anyákat, leányanyákat. Az itt tartózkodó nőkhöz juttatjuk el a felajánlásokat, továbbá a sepsiszentgyörgyi Máltai Szeretetszolgálat programjaiban részt vevő hajléktalan, nagycsaládos, gyerekeiket egyedül nevelő nőkhöz. A használati cikkek mellé a táskákba egy-egy személyes üzenetet is meg lehet fogalmazni, bátorítva őket, hogy merjenek kitörni a helyzetükből és új életet kezdeni ”– tette hozzá.


A Budapesten már jól működő modell alapján, az RMDSZ Nőszervezete az adománygyűjtést a NEEEM-kampány részeként indította, amelynek lényege, hogy egy jó állapotban lévő táskába pakolják az adományozók az olyan termékeket, amelyek a mindennapi higiéniához szükségesek, például sampon, fogkefe, fogkrém, szappan, kézkrém, ajakbalzsam, illetve egy kedves személyes üzenetet. Higiéniai okokból fontos, hogy a táskában elhelyezett termékek újak és bontatlanok legyenek.
Az adományokat március 25 – április 30. között lehet leadni az RMDSZ sepsiszentgyörgyi (Martinovics Ignác utca 2. szám, Beör-palota első emelete), kovásznai (Szabadság utca 12. szám, telefon: 0734-639897), kézdivásárhelyi (Apafi Mihály utca 1. szám, telefon: 0721-297540), illetve baróti (Szabadság utca, 19-es th., 4B lh., telefon: 0734-640118) irodájában, hétfőtől csütörtökig 8-16 óra, pénteken pedig 8-14 óra között.

 plakat plakat plakat plakat