ROMÁNIAI MAGYAR
DEMOKRATA SZÖVETSÉG
HÁROMSZÉKI TERÜLETI SZERVEZET

Hegedüs Csilla: Európai Uniós eszközökkel kell a családtervezést bátorítani

2014-03-18

„Az európai érdekképviselet a következő években még fontosabbá válik számunkra, és nem mindegy, hogy ki dönt azokban a kérdésekben, amelyek az erdélyi magyar kisebbséget érintik. Éppen ezért fontos, hogy ott legyünk az Európai Parlamentben, és a mi szavazataink döntsenek a bennünket érintő kérdésekben, ne egy román képviselő mondja meg, hogy mi a jó nekünk, erdélyi magyaroknak” – mondta Hegedüs Csilla, az RMDSZ EP- képviselőjelöltje Gyergyóremetén.

                               HCS_BE

Hegedüs Csilla szerint a legnagyobb kihívás a kisebbségi kérdés európai szintű rendezése, amelyre az európai polgári kezdeményezés a megoldás, ugyanakkor nem szabad csak az erdélyi kisebbségben gondolkodni, hiszen minden őshonos kisebbség helyzetét tisztázni kell, Európa fejlődésében betöltött szerepüket pedig hangoztatni kell.
 
Az RMDSZ Nőszervezetének EP képviselőjelöltje a szervezet céljairól is beszélt, amelyeket programjában is felvállalt. Az első lépés szerinte, ami a közösség megmaradásáért folytatott harcban fontos, hogy bátorítsák a családtervezést. „Édesanyaként tudom, hogy ha megvannaka megfelelő körülmények, akkor egyenrangú családi és szakmai életet
élhetek. Kiemelten fontos, hogy a nők gyermekvállalását Európai Uniós eszközökkel támogassuk, hiszen ahhoz, hogy egy több gyermekes édesanya dolgozhasson is a gyereknevelés mellett, rugalmas munkaidőre, csökkentett munkaprogramra van szüksége, amelyek, valljuk be, nem mindig adottak.”
 
Hegedüs Csilla szerint ugyanilyen fontos, hogy a vállalkozó nők gazdasági versenyképességét is növeljék, ezért is indítja el áprilisban a Nőszervezet a Sikeres Nők programsorozatot, ezzel motiválni is akarják azokat a hölgyeket, akiknek nincs bátorságuk vállalkozásba kezdeni.plakat plakat plakat plakat