ROMÁNIAI MAGYAR
DEMOKRATA SZÖVETSÉG
HÁROMSZÉKI TERÜLETI SZERVEZET

Jótékonysági farsangi bál Köpecen

2016-02-05

Az RMDSZ köpeci nõszervezete, köpeci férfiakkal és érdeklõdõkkel kibõvült tagsággal együtt, szombaton jótékonysági farsangi bált szervezett.

12644923_596665783815725_7220269269672567482_n

 

A bál teljes bevételét játszóterek építésére ajánlották fel. Habár nincs évtizedekre visszanyúló hagyománya Köpecen a farsangi felvonulásnak, a színes, vicces, bohókás társaság, mely a telet elûzni hivatott, mindig mosolyt csal a falubeliek arcára. Délben, a tavaszi, napsütéses idõjárás a felvonuló maskarásoknak kedvezett, akik a központi gyülekezõt követõen végigjárták a falu utcáit, mindenkinek tudtára adva, hogy este mulatság van a faluban, melyre mindenkit szeretettel várnak.

 

A menyasszony, võlegény és koszorús "lányok" székely leleményességgel készült, karton limuzinban vonultak végig a falun a sofõr vezetésével, õket követte a díszes társaság, ahol a hagyományos jelmezek, mint a pap, medve, vadász, bohóc, boszorkány vagy az örömlányok mellett a modernek is megtalálhatóak voltak, mint Shrek és Fiona, vagy akár Charlie Chaplin. A felvonulást követõen, a szép számú érdeklõdõ jelenlétében sor került a bábuégetésre és a jelmezesek táncára, mely idõ alatt az érdeklõdõket pánkóval és forró teával kínálták meg. Az esti bálban, annak ellenére, hogy a szigorított törvénykezés miatt nem engedélyezték az alkoholos italok árusítását, kiváló volt a hangulat. A szervezõk köszönetüket fejezik ki Lázár Kiss Barna polgármesternek a szervezésben nyújtott segítségéért, Deák Máriának, Nagy Irmának és Bokor Gizellának támogatásukért, akiknek köszönhetõen finom pánkóval kínálhatták meg a jelenlevõket, a Pál vendéglõnek, Pál Enikõnek segítségéért, a megyei nõszervezetnek, mindazoknak, akik nem vettek részt a bálban, de anyagi hozzájárulásukat eljuttatták, és azoknak is, akik nemcsak anyagilag, hanem jelenlétükkel is felpártolták az ügyet. A szervezõk a bál teljes bevételét három játszóter elkészítésének a rész-költségére ajánlják fel, melyek az idén készülnének el. A bálban szép számban vettek részt gyerekek, mintegy visszaigazolásként, hogy van, akinek tervezni, hiszen õk jelentik a jövõt, és erre érdemes áldozni.

Sz. Rékaplakat plakat plakat plakat