ROMÁNIAI MAGYAR
DEMOKRATA SZÖVETSÉG
HÁROMSZÉKI TERÜLETI SZERVEZET

Közel 20 ezer háromszéki támogatta eddig az RMDSZ listáját

2019-03-06

Kovászna megye minden településén zajlik az aláírásgyűjtés az RMDSZ európai parlamenti jelöltlistájára. Eddig közel 20 ezren írták alá a támogatói íveket.

foto_Kocsis B-Janos 1

 

Tamás Sándor, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének elnöke arra kéri a megye lakóit, hogy minél többen lássák el kézjegyükkel az RMDSZ listáját támogató íveket, hiszen a közelgő választások közösségi ügy, mindannyiunkat érint. Amellett, hogy zajlik az aláírásgyűjtés, folyamatosan ismertetjük a megye lakóival az unió nyújtotta lehetőségeket.


Az elnök hozzátette: „Az elmúlt három hétben regionális gazdatalálkozókat szerveztünk Nagyborosnyón, Vargyason és Gidófalván, ahol több száz gazdával konzultáltunk és tájékoztattuk őket az uniós pályázati forrásokról. A május 26-i választás tétje, hogy több uniós támogatás jusson gazdáinknak, településeinknek, és Európa rendezze az őshonos kisebbségek ügyét. Céljaink elérése érdekében nekünk, magyaroknak egységesen kell fellépnünk az Európai Parlamentben!”


Országos viszonylatban 200 ezer aláírást kell leadjon a Szövetség a választási bizottsághoz, amelyből Háromszék 30 ezret vállalt, ebből közel 20 ezret már sikerült összegyűjteni a naponta házról-házra járó önkénteseknek, a polgármestereknek, az önkormányzati képviselőknek, ugyanakkor az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének tagjai és a Háromszéki Ifjúsági Tanács is aktívan gyűjtik az aláírásokat. A városokban felállított standoknál és az RMDSZ irodákban is folyamatos az érdeklődés – részletezte Grüman Róbert, az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének ügyvezető elnöke.


Ezúttal is felhívják mindenki figyelmét, hogy csak egyszer írhat alá támogató ívet. Az aláírásokat március 18-ig gyűjtik, az EP-választást május 26-án tartják.


Ma, szerdán, a sepsiszentgyörgyi M. L. helyi lakos elmondta, „az unió sokat hozott nekünk, különösen a fiataloknak, gyerekeinknek, unokáinknak. Miattuk is élnünk kell szavazati jogunkkal.”

 plakat plakat plakat plakat