ROMÁNIAI MAGYAR
DEMOKRATA SZÖVETSÉG
HÁROMSZÉKI TERÜLETI SZERVEZET

Meg kell erősítenünk a vállalkozókat és önkormányzatainkat!

2020-11-09

Válságkezelésről, munkahelyek megőrzéséről és az önkormányzatok pénzügyi függetlenségének megerősítéséről beszélt Miklós Zoltán közgazdász, banki szakember, a szépmezői Ipari Park vezetője az RMDSZ képviselő jelöltje a Tér című online műsorban.

foto_Kocsis_B_Janos-A_ter-6709

 

„Jövő év elején varázsütésre nem ér véget a járvány ezért rendkívül fontosnak tartom, hogy a december végéig bevezetett válságkezelő intézkedések jövő esztendőben is folytatódjanak”, fogalmazta meg Miklós Zoltán. Hozzátette: a válságkezelésre szánt 1 milliárd eurós pályázati rendszer elbírálási kritériumait meg kell változtatni. Jelenleg ugyanis érkezési sorrendben bírálják el a vállalkozók pályázatait, ám figyelembe kellene venni a kedvezményezettek által megtartott munkahelyek számát és azt, hogy hány új állást hoznak létre.

 

„Meg kell erősítenünk az önkormányzataink pénzügyi függetlenségét”, fogalmazta meg az RMDSZ háromszéki képviselőlistájának vezetője, aki szerint jelenleg erősen centralizált a román pénzügyi rendszer, Bukarestnek az az érdeke, hogy az adóbevételekről központi szinten döntsenek. Ezzel ellentétben a mi érdekünk az, hogy erős önkormányzataink legyenek vagyis befizetett adóinkról minél nagyobb arányban tudjunk helyi szinten rendelkezni, ezért fogok dolgozni Románia parlamentjében, összegzett Miklós Zoltán.

 

A sepsiszentgyörgyi közgazdász politikus, 20 évig a bankszektorban dolgozott, 10 évig volt önkormányzati képviselő Sepsiszentgyörgyön, a Sepsi-SIC sportegyesület elnöke és két éve vezeti a szépmezői Ipari Parkot. Miklós Zoltán elmondta: a jelenlegi gazdasági válságban megerősödött benne a közösségi munka fontossága, meggyőződése, hogy szakmai tapasztalatai által hasznos tagja tud lenni az RMDSZ képviselőházi frakciójának, ahol a közösség érdekében fog cselekedni.plakat plakat plakat plakat