ROMÁNIAI MAGYAR
DEMOKRATA SZÖVETSÉG
HÁROMSZÉKI TERÜLETI SZERVEZET

Nőszervezet alakult Dálnokon is

2015-05-16

Május 15-én, pénteken Dálnokon is megalakult az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének újabb alegysége.

Dalnok alakulo

Az eseményt a Darkó Jenő Gimnázium Kéknefelejcs tánccsoportja nyitotta meg Fákó Alpár irányításával, majd az egybegyűlteket Bartók Ede Ottó polgármester köszöntötte. Elmondása szerint újra kell szervezni a községben az RMDSZ-t, amelynek kiváló kezdete a nőszervezet megalakítása.

 

Fejér László Ödön parlamenti képviselő felszólalásában a felső-háromszéki nőszervezetek gyarapodását és azok sokszínű tevékenységeit emelte ki. Véleménye szerint, ahogy régen, ma is szükség van közösségépítő összejövetelekre, ahol értékes ötletek, elképzelések bontakoznak ki. Ezt a lehetőséget teremtik meg az RMDSZ nőszervezetei.

 

Ájgel Ágnes, az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének elnöke kifejtette: „A nyolcadik helyi szervezetet alakítjuk ma meg a megyében. Örvendetes, hogy aktívak a hölgyek és igénylik a szerveződést. Jó hallani, hogy a dálnoki nők is akarnak tartozni valahová, ki akarnak mozdulni kicsit otthonról, együtt lenni más hölgyekkel és beszélgetni, tanulni egymástól. A karaván nem áll itt meg, az elkövetkezőkben Erdővidék és Sepsiszék településein fogunk találkozni azokkal a nőkkel, akik tenni szeretnének közösségeink érdekében. Azokkal, akik kikapcsolódni, tanulni szeretnének, egy kávé vagy tea mellett beszélgetni dolgaikról, problémáikról.”

 

Az egybegyűltek Benkő Rozáliát választották az RMDSZ Dálnoki Nőszervezetének elnökévé, akinek munkáját Benkő Anna, Sylvester Katalin, Veres Judit, Bongyán Anna-Mária alelnökök és Bonda Annamária ügyvezető elnök segítik.

 

Az eseményen máris megfogalmazódott a dálnoki nőszervezet működésének konkrét célja, mely nem más, mint a közösség építés, a közösségért való cselekvés, programok szervezése, amelybe bárki bekapcsolódhat egy jó tanáccsal vagy ötlettel. A nők nemcsak kézműves tevékenységeket, kiállításokat szerveznek, de elhatározásuk, hogy aktívan kiveszik részüket településük arculatának fényesítésében, köztereinek szebbé tételében is.plakat plakat plakat plakat