ROMÁNIAI MAGYAR
DEMOKRATA SZÖVETSÉG
HÁROMSZÉKI TERÜLETI SZERVEZET

RMDSZ tisztújítás Sepsiszéken

2014-01-16

Tisztújító küldöttgyűlést tartott az RMDSZ Sepsiszéki Szervezete a gidófalvi kultúrotthonban csütörtökön, január 16-án. Az 53 küldött egyöntetűen Fodor István Széki elnököt választotta vissza tisztségébe, ügyvezető elnöknek továbbra is Demeter Ferencnek szavaztak bizalmat.

foto_Kocsis-B_Janos-rmdszsepsiszekitisztujitas-9324

„A kitartó, odaadó munka meghozta gyümölcsét” – fejezte ki elégedettségét a házigazda Berde Józsefpolgármester, aki szerint Sepsiszék a továbblépésben az elsők között van a székek közül.
Tamás Sándor megyei elnök felszólalásában kihangsúlyozta: „Az elmúlt néhány évben, a széki szervetek megalakulása után a Sepsiszéki Szervezet hatékonyan működött. Eredményeket értünk el a politikai megmérettetéseken, és a közberuházások terén is számos megvalósításunk van. Akkor lehet eredményt elérni, ha rend és kitartás van. Volt munka, nem kevés, és lesz ezután is.”
Az elnök a nap történéseit is ismertette: a mai nap Gidófalva és Kőröspatak EMNP-s tanácsosai kinyilvánították, hogy az elkövetkezőkben az RMDSZ polgármestereinek munkáját segítik. Mindez a közösség érdekében történik, hiszen növeli a közös munka hatékonyságát.
Ájgel Ágnes, az RMDSZ Háromszéki Nőszervezet elnöke ismertette a szervezet céljait. „Azon dolgozunk, és minden jel arra utal, hogy ez a szervezet az aktív nőket sikeresen szólította meg. Az a célunk, hogy gyarapodjunk számban, eseményekben, és miért ne sikerekben is, munkánk által segítsük a nők érvényesülését személyes, szakmai, közéleti téren egyaránt; segítsük az RMDSZ munkáját.”
Fodor István Sepsiszéki elnök beszámolt az elmúlt évek nehézségeiről és eredményeiről: „úgy érzem ez a csapat, amelynek élén vagyok sikeresen megállta a helyét. Négy évvel ezelőtt azt mondtam csapatmunkát akarok a megyei vezetőkkel, képviselőkkel, polgármesterekkel együtt. Ezután is így képzelem el a jövőnket. Sok munkánk lesz, de közösen, sok munkával további eredményeket érünk el.”
A tisztújításon jelen levő Klárik László szenátor az alkotmánymódosítás és a decentralizáció körüli problémákat vázolta fel. De jó hírként kihangsúlyozta, hogy beruházások szempontjából jobb lesz az idei év, mint a tavalyi.plakat plakat plakat plakat