ROMÁNIAI MAGYAR
DEMOKRATA SZÖVETSÉG
HÁROMSZÉKI TERÜLETI SZERVEZET

Szavaztak május 25-én

2014-05-25

Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének tisztségviselői az alábbi gondolatokkal adták le május 25-én szavazataikat:

tsandor_szavaz

Tamás Sándor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség háromszéki elnöke, Kovászna megye tanácsának elnöke Kézdivásárhelyen, az oroszfalvi körzetben szavazott délelőtt 10 órakor. A szavazást követően így nyilatkozott “A magyarokra szavaztam! Azért, hogy nekünk – erdélyi magyaroknak - legyen képviseletünk Brüsszelben, mert nem fogunk gazsulálni senkinek. Meg akarjuk mutatni, hogy a magunk útját fogjuk járni. Ha nem mi irányítjuk a magunk útját, akkor valaki más fogja. Abból pedig elegünk van, hogy mindig mások mondják meg, hogy mi jó nekünk. Éppen ezért - a székely családok jövője érdekében – az RMDSZ-re szavaztam, és erre buzdítok másokat is.”

 

Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere délben fél 12-kor adta le voksát a 55-ös szavazókörzetben. A szavazás után az elöljáró elmondta: a fejlődésre szavazott. „Én ma Európára és a fejlődésre adtam a voksomat. Erre kérem Önöket is. Azért szavaztam ma, mert csak úgy fejlődhet városunk, ha mind helyi, mind megyei, mind országos és mind európai szinten is van ki segítő kezet nyújtson. A magyar emberek csak magyar emberekben bízhatnak. Csak a Szövetség tud erős képviseletet biztosítani számunkra, éppen ezért a tulipánra adtam voksomat. Arra kérem a magyar, a székely embereket, hogy menjenek el szavazni, mert ma annyian leszünk, ahányan szavazunk!”

 

Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere ma reggel feleségével szavazott a Vadász utcai sportcsarnokban. A polgármester a voksolást követően így nyilatkozott: „egy erős erdélyi magyar jelenlétre szavaztam, egy erősebb Európára. Több Európát szeretnénk itt Romániában, azt szeretnénk, hogy Európa aktívabb legyen, nagyobb mértékben részt vegyen azokban a döntésekben, amelyek jelen pillanatban nemzetállami hatáskörök és az őshonos nemzeti közösségeket érintik. Azt szeretnénk, ha Európa ezeket befolyásolná, ha beleszólna, és nem bízná a nemzetállamok kénye-kedvére a közösségek sorsának igazítását”. Arra a kérdésre, hogy mi a vasárnapi választások tétje, Antal elmondta: „az, hogy felmutassuk azt, hogy Romániában él egy jelentős erdélyi magyar közösség. (…) Mi arccal nyugat fele élünk, és még akkor is, ha sokszor csalódtunk az Európai Unióban, nekünk meg kell mutatnunk azt, hogy Európa pártiak vagyunk”.

 plakat plakat plakat plakat