ROMÁNIAI MAGYAR
DEMOKRATA SZÖVETSÉG
HÁROMSZÉKI TERÜLETI SZERVEZET

Wellnes-központot Kovásznára

2016-04-11

A kovásznai RMDSZ színeiben polgármesteri tisztségért induló helyi tanácsos, Gyerő József terjesztette a helyi önkormányzat elé azt a tervezetet, amelynek keretében wellnes-központot létesítenének a városban. A testület április 11-i ülésén elfogadták azt a határozatot, amely lehetővé teszi a projekt elindítását.

CV_SF_005

 

„Tudjuk, hogy most zárul le Kovászna infrastruktúrális fejlesztésének egy fontos fejezete. Ez egyben azt is jelenti, hogy újabb lehetőségek nyílnak meg városunk számára. Fontosnak tartom, hogy minden új tervet a tavaly elfogadott fejlesztési stratégia mentén valósítsunk meg. Az embereknek kifejezett igénye van egy strandra, wellnes-központra, spa-ra” – fogalmazott Gyerő. A polgármester-jelölt azt is elmondta, hogy az elmúlt évek során többször merült fel egy hasonló központ építésének az ötlete. „Az eredetileg Csomakőrösre elképzelt helyszín, a volt poligon sajnos nem jöhet számításba, mivel a tulajdonjog körül jelenleg vita zajlik. A lehetséges opciókból a sípálya mellett található 31 000 négyzetméteres telek jön számításba: elsősorban azért mert a sípályához tartozó parkoló, bekötő út már kész, másodsorban azért, mert ez a telek az önkormányzat tulajdonában van” – világított rá a tanácsos.


A szóban forgó helyszín jelenleg kültelek. A tanács elfogadta a zonális területrendezési terv megrendelését, valamint a központ megvalósíthatósági tanulmányának elkészítését célzó határozatot is. Gyerő elmondása szerint megközelítőleg 3 millió euró értékű beruházásról van szó, megítélése szerint Kovásznának jó esélye van elnyerni az építkezéshez szükséges Európai Uniós alapokat.


A közleményhez mellékelt képek a csomakőrösi helyszínre készült látványterv részét képezik.plakat plakat plakat plakat